Byen bak murene av Ryan Graudin (2016)

av Anne Kristi Jønland | 12.08 2016

Byen bak murene er en dyster bok. Vi får innsikt i en verden der brutaliteten rår, politiet er fraværende og sollyset aldri slipper inn

Byen heter Hak Nam og ligger inne i den egentlige byen. I Hak Nam slipper ikke dagslyset inn. Her rår ondskap, rå vold, sult og død. Longwei er enehersker, og han har alle i sin hule hånd. De som bor i denne byen må virkelig kjempe for å overleve. Tyver, mordere, horer, halliker, gategutter i fillete klær med skrikende mager og rotter. Alt bundet sammen i et stinkende helvete.

I denne byen kjemper Dai, Jin Ling og Mei Yee hver sine kamper. Mei Yee er solgt av sin egen far til et bordell, og har ingen mulighet for å flykte. Jin Ling prøver å redde søsteren ut av klørne på Longwei og Dai kjemper sin egen kamp på liv og død.

Byen bak murene er en dyster bok. Vi får innsikt i en verden der brutaliteten rår, politiet er fraværende og sollyset aldri slipper inn. Samtidig er boka intenst spennende, ja nærmest klaustrofobisk. Det tok noen sider før jeg kom inn i fortellingen, men når det var gjort, var boka svært spennende og umulig å legge fra seg.

Passer for alle fra 13 år. 

Byen bak murene av Ryan Graudin (2016)
Tittel Byen bak murene
Forfatter Graudin, Ryan
Utgitt Oslo : Cappelen Damm , 2016
Språk bokmål
ISBN 9788202445508
Lagre i huskeliste i MappaMi
Bestill